Täckningsförstärkare

Har ni dålig mobiltäckning inomhus på företaget, i sommarstugan/fritidshuset eller hemma?
Då har vi lösningen till dig!

Med en täckningsförstärkare som förstärker signalen inomhus kan du förbättra signalen för både telefonsamtal samt mobilt bredband.

Allt fler får problem med täckning inomhus tack vare energisnåla hus med välisolerade väggar och isolerglas, är fasaden dessutom byggd av plåt så påverkar detta täckningen ytterligare negativt. Avstånd till basstationen kan också påverka. Om platsen ligger i radioskugga kan problemet ibland avhjälpas med en täckningsförstärkare med extern antenn.

Vi löser det här problemet genom att montera upp en så kallad donörantenn på fasaden eller taket och en förstärkare samt antenner inomhus.

Förstärkaren flyttar den punkt där signalen tas emot. Mottagningen flyttas till en plats där mottagningen från basstationen är bättre. Genom donörantenn tas signalen emot och behandlas. Den filtrerade och förstärkta signalen som sedan återutsänds i de utrymmen där signalen förr var undermålig gör att du kan ringa med bättre signal och/eller surfa snabbare. Dessutom krävs mindre energi från din mobila enhet för att nå dessa resultat. Det innebär att batteritiden blir längre och enheten behöver inte sända med lika hög effekt, något som minskar strålningen från din mobiltelefon, surfplatta eller mobila bredband.

Kontakta oss för en kostnadsfri kalkyl eller för mer information om hur ni ska kunna kommunicera bättre och slippa brutna samtal.

Vill du att vi kontaktar dig?